foto1
Κάνε μια νέα αρχή με απολυτήριο Γυμνασίου
foto1
ΣΔΕ Φλώρινας - Σχολείο για ενήλικες
foto1
"Η γνώση είναι δύναμη" Φραγκίσκος Βάκων
foto1
"Ο πραγματικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μετατρέψει τους καθρέπτες σε παράθυρα" Sydney J. Harris
foto1
"Η λίγη γνώση που ενεργεί αξίζει απείρως περισσότερο από την πολλή γνώση που αδρανεί" Χαλίλ Γκιμπράν
τηλ:23850-44858
Κων/νου Καραμανλή 56

Τη Δευτέρα στις 29 Νοεμβρίου το σχολείο της Έδρας επισκέφθηκε την έκθεση ζωγραφικής των Φλωρινιωτών λαΐκών ζωγράφων ΦΛΩΕΛ και Δημήτρη Δόστη, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας. Αφορούσε εικόνες από τη Φλώρινα (τοπία, ανθρώπους, καθημερινή ζωή) και τη λαϊκή μας παράδοση, που μας εντυπωσίασαν, καθώς ο καθένας τις αποτύπωσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Read more:  Επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής των Φλωρινιωτών λαΐκών ζωγράφων ΦΛΩΕΛ και Δημήτρη Δόστη

 

Στις 10 Νοεμβρίου 2017 οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Φλώρινας επισκεφθήκαμε την έκθεση ζωγραφικής του Χρόνη Καραχάλιου "Αδήριτος Αναγκαιότης" στην Αίθουσα Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦ «ο Αριστοτέλης.

Read more: Επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής του Χρόνη Καραχάλιου "Αδήριτος Αναγκαιότης"

 

Την Πέμπτη  9 Nοεμβρίου 2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη με την Έδρα και το Παράρτημα Αμυνταίου.

Read more: Εκπαιδευτική Εκδρομή Θεσσαλονίκη

 

 

Στις  19  Μαΐου 2017  το Σ.Δ.Ε. Φλώρινας επισκέφθηκε  την έκθεση των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Αμμοχωρίου Φλώρινας με τίτλο «Η αγάπη στη χώρα των τραυμάτων». Τα έργα εκτέθηκαν στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»και αποτελούσαν μια προσέγγιση ενός ιδιαίτερα σημαντικού και ευαίσθητου κοινωνικού προβλήματος, της παιδικής κακοποίησης.

Read more: Επίσκεψη στην έκθεση του Γυμνασίου Αμμοχωρίου Φλώρινας με τίτλο «Η αγάπη στη χώρα των τραυμάτων»

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας (Παράρτημα Αμυνταίου), στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης και της γνωριμίας με το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη βιβλιοθήκη «Γεώργιος Λιάνης» την Τετάρτη 4 Μαΐου 2017.

Read more: Επίσκεψη του  Σ.Δ.Ε. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμυνταίου

 

Την Πέμπτη στις 30 Μαρτίου 2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καστοριά με την Έδρα και το Παράρτημα Αμυνταίου.

Read more: Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καστοριά

 

Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αμυνταίου επισκέφτηκαν την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 την εντυπωσιακή έκθεση με τίτλο «Οι γυναίκες δημιουργούν»,  που διοργανώνουν η Δημοτική Κοινότητα με το Σύλλογο Γυναικών Αμυνταίου για 7η συνεχή χρονιά με αφορμή τους εορτασμούς για την Ημέρα της Γυναίκας στο Παλαιό 1° Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου.

Read more: Επίσκεψη του ΣΔΕ Αμυνταίου στην έκθεση "Οι γυναίκες δημιουργούν"

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αμυνταίου επισκέφθηκαν την έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου με θέμα «Παιδί».

Read more: Επίσκεψη του ΣΔΕ Αμυνταίου σε έκθεση φωτογραφίας

Στις 21 Δεκεμβρίου 2016 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στο Μύλο των ξωτικών στα Τρίκαλα, όπου και χαρήκαμε το γιορτινό και χαρούμενο κλίμα.

Read more: Eκδρομή στο Μύλο των ξωτικών στα Τρίκαλα

Στις 19 Δεκεμβρίου 2016 το σχολείο μας επισκέφθηκε το Κέντρο Προστασίας Παιδιού-Παιδόπολη Φλώρινας, όπου οι εκπαιδευόμενοι και οι καθηγήτριες, με την συνοδεία της μουσικού κ Κατερίνας Πουλαράκη στο αρμόνιο, τραγούδησαν στα παιδιά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Read more: Επίσκεψη στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού  Φλώρινας

Στις 10 Δεκεμβρίου 2016 επισκεφθήκαμε την έκθεση γλυπτικής του Φλωρινιώτη γλύπτη Χρήστου Τσώτσου με θέμα: «Η κρυμμένη αρμονία», στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦ «ο Αριστοτέλης».

Read more: Επίσκεψη στην έκθεση γλυπτικής του Χρήστου Τσώτσου

Στις 11 Νοεμβρίου 2016 οι εκπαιδευόμενου του ΣΔΕ Φλώρινας επισκεφθήκαμε την έκθεση ζωγραφικής του Σωτήρη Λιούκρα "Εσωτερικά" στην Αίθουσα Πινακοθήκης του Αριστοτέλη.

Read more: Επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής του Σωτήρη Λιιούκρα


 Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 και ώρα 7:00 το πρωί ξεκινήσαμε από τη Φλώρινα με το λεωφορείο του τουριστικού γραφείου της Φλώρινας «Gaiganis Travel» οι 52 πενήντα δύο συμμετέχοντες, 50 εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Φλώρινας και του παραρτήματος Αμυνταίου και οι 2 συνοδοί καθηγητές: η Αθηνά Γαρδάνη, Διευθύντρια (αρχηγός) και ο Χαράλαμπος Χρυσοχοΐδης, Υποδιευθυντής (συνοδός).

Read more: Εκπ/κή Επίσκεψη στην Αχρίδα

 

Με αφορφή το θέμα της λαογραφίας στο πλαίσιο του μαθήματος κοινωνικός γραμματισμός με υπεύθυνη καθηγήτρια την Μαρία Αρβανίτη οι μαθητές του ΣΔΕ Φλώρινας επισκέφτηκαν την λαογραφική συλλογή του Λεχόβου που στεγάζεται στην "Αστική σχολή" από το 1900.

Read more: Εκπαιδευτική επίσκεψη Λέχοβο - Αγραπιδιές

Οι  μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αμυνταίου επισκέφτηκαν την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2016 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Βεύης και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Άνθρακες ο θησαυρός».

Read more: Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης

Οι  μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αμυνταίου επισκέφτηκαν την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016 τη λιθόκτιστη εργαστηριακή μονάδα παραγωγής και ανάδειξης της γνήσιας πιπεριάς Φλωρίνης της οικογένειας Ναουμίδη στον Άγ. Παντελεήμονα.

Read more: Επίσκεψη στην μονάδα παραγωγής πιπεριάς "Ναουμίδης" στον Άγ. Παντελεήμονα

Ο  μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αμυνταίου επισκέφτηκαν την Τρίτη 24 Μαϊου 2016 την έκθεση φωτογραφίας «60 χρόνια λιγνίτης ? ιστορική διαδρομή» την οποία διοργάνωσε το Σωματείο Συνταξιούχων Δ.Ε.Η. Φλώρινας σε συνεργασία με το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Αμυνταίου.

Read more: Eπίσκεψη στην Έκθεση Φωτογραφίας "60 Χρόνια Λιγνίτη - Ιστορική αναδρομή"

Στις 20 Μαΐου 2016 οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Φλώρινας επισκεφθήκαμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο κτήριο Εξάρχου προκειμένου να παρακολουθήσουμε την έκθεση "Με τα απολύτως απαραίτητα" της εικαστικής ομάδας ΕνΦλω και άλλων καλλιτεχνών.

Read more: Επίσκεψη στην έκθεση "Με τα απολύτως απαραίτητα"

Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 το σχολείο μας επισκέφθηκε την εικαστική έκθεση των μαθητών του Γυμνασίου Αμμοχωρίου με θέμα: "Εγώ πρόσφυγας, εσύ πρόσφυγας, αυτός πρόσφυγας", που έγινε στην αίθουσα της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών ζωγράφων τοτ ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης.

Read more: Επίσκεψη στην εικαστική έκθεση των μαθητών του Γυμνασίου Αμμοχωρίου με θέμα τους πρόσφυγες

Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων το Α και Β τμήμα του ΣΔΕ Αμυνταίου πραγματοποίησε στις  21/4/2016 εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λίμνη Ζάζαρη - στο Λιμνοχώρι της περιοχής Αμυνταίου.

Read more: Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Λίμνη Ζάζαρη - Λιμνοχώρι Αμυνταίου

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Φλώρινας επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή του Αγίου Μάρκου, όπου παρακολούθησαν την τελετή του Ακαθίστου Ύμνου και στη συνέχεια κάθισαν στο αρχονταρίκι της Μονής απολαμβάνοντας τον καφέ τους και την υπέροχη θέα μέσα σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο.

Read more: Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Μάρκου