foto1
Κάνε μια νέα αρχή με απολυτήριο Γυμνασίου
foto1
ΣΔΕ Φλώρινας - Σχολείο για ενήλικες
foto1
"Η γνώση είναι δύναμη" Φραγκίσκος Βάκων
foto1
"Ο πραγματικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μετατρέψει τους καθρέπτες σε παράθυρα" Sydney J. Harris
foto1
"Η λίγη γνώση που ενεργεί αξίζει απείρως περισσότερο από την πολλή γνώση που αδρανεί" Χαλίλ Γκιμπράν
τηλ:23850-44858
Κων/νου Καραμανλή 56

Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Φλώρινας επισκέφτηκαν τον Φ.Σ."Ο Αριστοτέλης" για να δουν από κοντά την έκθεση της μνημειακής γλυπτικής από την πτυχιακή εργασία του Κων/νου Ζέρβα με θέμα "Οι δικοί μας ήρωες".

Μια ακόμα εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε το σχολείο μας το μήνα Ιούνιο 2018 στα Ιωάννινα

Στην καρδιά της Ηπείρου η πόλη με τα χίλια πρόσωπα αφηγείται ιστορίες θρύλων και παραδόσεων και καλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει μία πλούσια κληρονομιά πολλών αιώνων και την όμορφη πλευρά της σύγχρονης ζωής στην ελληνική επαρχία.

Read more: Εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα

Στις 7/6/2018 το ΣΔΕ Φλώρινας στα πλαίσια του περιβαλλοντικού γραμματισμου συμμετείχε στο πρόγραμμα του ΚΠΕ Μελιτης με τίτλο:  Περιβαλλοντικές και πολιτισμικές διαδρομές στην πόλη της Φλώρινας.

Read more: ΚΠΕ Μελίτης: Περιβαλλοντικές - Πολτιστικές διαδρομές 

 

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Φλώρινας, οι εκπαιδευόμενοι του Β’ Κύκλου  πραγματοποίησαν την Δευτέρα 21-5-2018 ενημερωτική επίσκεψη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Φλώρινας.

Read more: «Ημέρα Σταδιοδρομίας»

Στις 18/05/2018 το ΣΔΕ Φλώρινας επισκέφτηκε την Έκθεση με τίτλο «Νόστος 75 χρόνια από τον εκτοπισμό της εβραϊκής κοινότητας Φλώρινας» στους χώρους της Πινακοθήκης Καλλιτεχνών Φλώρινας.

Read more: Επίσκεψη στην έκθεση για τον εκτοπισμό της εβραϊκής κοινότητας Φλώρινας

 

“Ένα όμορφο πρωινό του Μαΐου ξεκινήσαμε με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας – Αμυνταίου να πάμε εκδρομή στην πανέμορφη Κατερίνη.Το ταξίδι ήταν πολύ ευχάριστο και όλο το σχολείο ήταν μέσα στην καλή χαρά“ Ελένη Ιορδάνου

Read more: Εκδρομή Κατερίνη

Στις 16 Μαΐου 2018  οι εκπαιδευόμενοι του Παραρτήματος Αμυνταίου επισκεφθήκαμε στον Αετό Φλώρινας τη Μονή Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, το εξωκλήστης της Αγίας Παρασκευής και τις Επαύλεις «Αετόζι».

Read more: Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αετό Φλώρινας

 

Το σχολείο μας τη Δευτέρα 14/5/2018 επισκέφθηκε τη Λαογραφική Συλλογή του Φ.Σ.Φ. «ο Αριστοτέλης» και γενικά τους χώρους του κτιρίου που στεγάζει τον ιστορικό αυτόν σύλλογο.

Read more: Επίσκεψη στη Λαογραφική Συλλογή του "Αριστοτέλη"

Την Τρίτη 8 Μαϊου 2018 το ΣΔΕ Φλώρινας επισκέφτηκε την έκθεση έργων μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και του εσπερινού ΕΠΑΛ Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον ημιόροφο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Read more:  Επίσκεψη στην έκθεση έργων μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και του εσπερινού ΕΠΑΛ Φλώρινας 

Το ΣΔΕ Φλώρινας, τη Δευτέρα 7 Μαίου 2018, στα πλαίσια του μαθήματος του Αισθητικού Γραμματισμού, με υπέυθυνη Καθηγήτρια την κα. Μαυρογιαννάκου Ανδρονίκη, επισκέφθηκε την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «Απέκφρασις» του Χρήστου Τσώτσου στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του «Αριστοτέλη».

Read more: Επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «Απέκφρασις» του Χρήστου Τσώτσου 

Στις 30/4/2018 ημέρα Δευτέρα οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Φλώρινας παρακολούθησαν την επιμορφωτική εσπερίδα με θέμα «Προστατεύοντας το παιδί από τη βία», που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας δια του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του, η ΕΛΜΕ Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας.

Read more: Παρακολούθηση της επιμορφωτικής εσπερίδας με θέμα «Προστατεύοντας το παιδί από τη βία

Στις 27/4/2018 ημέρα Παρασκευή το παράρτημα Αμυνταίου επισκέφτηκε την   έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Περιπλανήσεις”, της Αγάπης Μαντζιώρη, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου.

Read more: Επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Περιπλανήσεις”

 

Την Τρίτη στις 27/3/2018 το σχολείο της Έδρας επισκέφτηκε το 3ο Φεστιβάλ Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής» του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και την Παιδαγωγική Σχολή.

Read more: Επίσκεψη στο 3ο Φεστιβάλ Νέων Τεχνολογιών

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Φλώρινας, όπου οι υπεύθυνες ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους για τη σωστή διαχείριση και κατανάλωση του νερού και τόνισαν την προσωπική ευθύνη του καθενός για την ελεγχόμενη χρήση του.

Read more: Επίσκεψη  στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Φλώρινας,

Τη Δευτέρα στις 29 Νοεμβρίου το σχολείο της Έδρας επισκέφθηκε την έκθεση ζωγραφικής των Φλωρινιωτών λαΐκών ζωγράφων ΦΛΩΕΛ και Δημήτρη Δόστη, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας. Αφορούσε εικόνες από τη Φλώρινα (τοπία, ανθρώπους, καθημερινή ζωή) και τη λαϊκή μας παράδοση, που μας εντυπωσίασαν, καθώς ο καθένας τις αποτύπωσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Read more:  Επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής των Φλωρινιωτών λαΐκών ζωγράφων ΦΛΩΕΛ και Δημήτρη Δόστη

 

Στις 10 Νοεμβρίου 2017 οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Φλώρινας επισκεφθήκαμε την έκθεση ζωγραφικής του Χρόνη Καραχάλιου "Αδήριτος Αναγκαιότης" στην Αίθουσα Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦ «ο Αριστοτέλης.

Read more: Επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής του Χρόνη Καραχάλιου "Αδήριτος Αναγκαιότης"

 

Την Πέμπτη  9 Nοεμβρίου 2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη με την Έδρα και το Παράρτημα Αμυνταίου.

Read more: Εκπαιδευτική Εκδρομή Θεσσαλονίκη

 

 

Στις  19  Μαΐου 2017  το Σ.Δ.Ε. Φλώρινας επισκέφθηκε  την έκθεση των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Αμμοχωρίου Φλώρινας με τίτλο «Η αγάπη στη χώρα των τραυμάτων». Τα έργα εκτέθηκαν στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»και αποτελούσαν μια προσέγγιση ενός ιδιαίτερα σημαντικού και ευαίσθητου κοινωνικού προβλήματος, της παιδικής κακοποίησης.

Read more: Επίσκεψη στην έκθεση του Γυμνασίου Αμμοχωρίου Φλώρινας με τίτλο «Η αγάπη στη χώρα των τραυμάτων»

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας (Παράρτημα Αμυνταίου), στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης και της γνωριμίας με το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη βιβλιοθήκη «Γεώργιος Λιάνης» την Τετάρτη 4 Μαΐου 2017.

Read more: Επίσκεψη του  Σ.Δ.Ε. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμυνταίου

 

Την Πέμπτη στις 30 Μαρτίου 2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καστοριά με την Έδρα και το Παράρτημα Αμυνταίου.

Read more: Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καστοριά