You are currently viewing Ενημέρωση για τον εθελοντισμό

Ενημέρωση για τον εθελοντισμό

Ο κ. Μιχάλης Χάτζιος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας επισκέφθηκε το σχολείο μας στις 11 Μαΐου 2022 στο πλαίσιο των συναντήσεων με εκπαιδευτικούς και μαθητές σχολείων, και μας μίλησε για το νόημα του εθελοντισμού και τις δράσεις του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου μας. Συζήτησε με τους εκπαιδευόμενους κι έγινε μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων, αφού, όπως μας είπε, ακόμη και μια ωραία ιδέα αποτελεί συνεισφορά στην τοπική μας κοινωνία.

Επίσης, μας ενημέρωσε και για δράσεις και παρεμβάσεις του Δήμου Φλώρινας, ενώ συζητήθηκαν και τα προβλήματα που πολλές φορές αποτελούν τροχοπέδη στην πραγματοποίηση έργων. Στο τέλος της παρουσίασης αυτής συνειδητοποιήσαμε ότι ο εθελοντισμός αποτελεί ενεργό συμμετοχή στα κοινά και κοινωνική προσφορά, ενώ βοηθά στην κοινωνικοποίηση και την εξέλιξη του ατόμου.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Χάτζιο για όλα τα ουσιαστικά και ενδιαφέροντα που μας είπε κι ευχόμαστε να ευοδώνεται κάθε προσπάθεια όσων κοπιάζουν για τον Δήμο Φλώρινας.