You are currently viewing Επέτειος του Πολυτεχνείου στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο

Επέτειος του Πολυτεχνείου στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο

Στο Αμύνταιο  :

Στις 15 Νοέμβρη 2023 πραγματοποιήθηκε προβολή της ταινίας μικρού μήκους ‘Γράμματα στο μέλλον’ της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, στην οποία ο πρωταγωνιστής διαβάζει τα γράμματα που του έστελνε η κοπελιά του από το χώρο του Πολυτεχνείο, όπου άφησε και την τελευταία πνοή της από ακροβολιστές κατά την εκκένωση, όσο αυτός αναγκάστηκε από το καθεστώς της Χούντας, εξαιτίας της πολιτικής του δράσης – μετά από τη σύλληψη του και τον βασανισμό του – να κάνει τη στρατιωτική του θητεία. Ακολούθησε συζήτηση με ζωηρή συμμετοχή των εκπαιδευομένων.

Στη Φλώρινα :

Οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου μας στις 17 Νοέμβρη 2023 παρουσίασαν ένα θεατρικό με τίτλο: «ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ» στα πλαίσια της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μια παρέα φίλων συνεχίζουν τη ζωή τους με κανονικούς ρυθμούς, ενώ την ίδια στιγμή διαδραματίζονται τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και η κόρη του πρωταγωνιστή συμμετέχει στα γεγονότα, χωρίς ο ίδιος να το ξέρει.

Στην παράσταση συμμετείχαν: Κώστας Δουπάτσης, Ελένη Τερκάλα, Ελένη Νάιδου, Πετρούλα Κωνσταντινοπούλου, Ειρήνη Παπαθανανσίου, Μαρία Πουρίδου και Αθηνά Γαρδάνη.